Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol

Çözüldü Random isimli dosya indirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Supreme

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
4
Konum
Ankara
Random indirme nasıl yapabilirim. Yani ben sunucuya xxxx.rar diye yükleyip indirtmek istiyorum. Ama indirince 5agsb72gskw8be.rar diye random isimle bilgisayarına indirmesini istiyorum. Yani her indirme yaptığında değişik random isimler ile indirme yapacakUmarım anlatabilmişimdir.

İYİ FORUMLAR
 

Âlfonse

xenForo Developer
Yönetici
Administrator
Katılım
27 Eyl 2018
Mesajlar
208
Tepkime puanı
272
Konum
/etc/passwd
Random indirme nasıl yapabilirim. Yani ben sunucuya xxxx.rar diye yükleyip indirtmek istiyorum. Ama indirince 5agsb72gskw8be.rar diye random isimle bilgisayarına indirmesini istiyorum. Yani her indirme yaptığında değişik random isimler ile indirme yapacakUmarım anlatabilmişimdir.

İYİ FORUMLAR
Bildiğim kadarı ile böyle bir sistem yok.Tek bildiğim Codeigniter ile upload edilen dosya ismine random isim verilebildiği.
Yükleme yaparken dosya adına random isim veriliyor ancak karşı yükleme yaparken öyle bir şey olacağını sanmıyorum
 

Supreme

Üye
Katılım
30 Kas 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
4
Konum
Ankara
Bildiğim kadarı ile böyle bir sistem yok.Tek bildiğim Codeigniter ile upload edilen dosya ismine random isim verilebildiği.
Yükleme yaparken dosya adına random isim veriliyor ancak karşı yükleme yaparken öyle bir şey olacağını sanmıyorum
PHP:
<?php
    
    
        
    /* Dosyanın ve dosya adının kaynak bilgisayardan alınması*/
    $kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
    $dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
    
    /* Dosyanın web sayfamızda hangi konuma kayıt edileceği*/
    $yol = "yüklemeler";
    
    /* Yüklenen her dosyanın farklı isimde ve belirli bir uzunlukta kayıt edilmesi için kullanılan kodlar */
    $yeniad = substr(md5(time()), 0,11);
    $uzanti = substr($dosyaadi, -6);
    $sonad = $yeniad.$uzanti;
    
    /* Dosyanın belirtilen alana kaydını gerçekleştiren fonksiyon*/
    $yukle = move_uploaded_file($kaynak,$yol."/".$sonad);
    
    
    /* Dosyanın karşı tarafa  yüklenip yüklenmediğini kontrol eden koşul fonksiyonu*/
    if($yukle)
    {
        echo(" Dosya Başarıyla Yüklendi <br><br>");
        
        echo ("<input type='button' value='Yeni Yükleme' onClick='history.back()'/>");
    }
    else
    {
        echo("Dosya Yükleme İşlemi Başarısız <br><br>");
        
        echo ("<input type='button' value='Tekrar Dene' onClick='history.back()'/>");
    }
?>
Bu kodlar işe yarar mı acaba dediğim sistem için?
 

Âlfonse

xenForo Developer
Yönetici
Administrator
Katılım
27 Eyl 2018
Mesajlar
208
Tepkime puanı
272
Konum
/etc/passwd
PHP:
<?php
   
   
       
    /* Dosyanın ve dosya adının kaynak bilgisayardan alınması*/
    $kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
    $dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
   
    /* Dosyanın web sayfamızda hangi konuma kayıt edileceği*/
    $yol = "yüklemeler";
   
    /* Yüklenen her dosyanın farklı isimde ve belirli bir uzunlukta kayıt edilmesi için kullanılan kodlar */
    $yeniad = substr(md5(time()), 0,11);
    $uzanti = substr($dosyaadi, -6);
    $sonad = $yeniad.$uzanti;
   
    /* Dosyanın belirtilen alana kaydını gerçekleştiren fonksiyon*/
    $yukle = move_uploaded_file($kaynak,$yol."/".$sonad);
   
   
    /* Dosyanın karşı tarafa  yüklenip yüklenmediğini kontrol eden koşul fonksiyonu*/
    if($yukle)
    {
        echo(" Dosya Başarıyla Yüklendi <br><br>");
       
        echo ("<input type='button' value='Yeni Yükleme' onClick='history.back()'/>");
    }
    else
    {
        echo("Dosya Yükleme İşlemi Başarısız <br><br>");
       
        echo ("<input type='button' value='Tekrar Dene' onClick='history.back()'/>");
    }
?>
Bu kodlar işe yarar mı acaba dediğim sistem için?
Bak bu dediğin karşı tarafa dosya yüklerken onun ismini o zamanki tarihe göre değiştirmeye yarıyor.
Mesela abc.zip dosyasını onu o anki zamana göre değiştiriyor.
 

Âlfonse

xenForo Developer
Yönetici
Administrator
Katılım
27 Eyl 2018
Mesajlar
208
Tepkime puanı
272
Konum
/etc/passwd
Konu çözülmüştür.Yakında yapılışı anlatılacaktır ..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst